
Een verkeersongeval is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis, maar voor sommigen heeft het ook verstrekkende gevolgen. Naast de materiële schade aan voertuigen, heb je mogelijk ook last van letselschade. Dit omvat al het lichamelijke en geestelijke leed dat direct of indirect voortvloeit uit het ongeval. De slachtoffers moeten goed geïnformeerd worden over hun rechten, zodat ze weten welke stappen ze kunnen ondernemen om hun schade vergoed te krijgen.
Heb je recent te maken gehad met een verkeersongeval en heb je hierbij letsel opgelopen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om de schade te verhalen op de tegenpartij, want misschien heb je blijvend last, lichamelijk of geestelijk. En je kunt ook nog de gemaakte kosten, die je bijvoorbeeld krijgt omdat je hulpmiddelen moet gebruiken of veel kilometers extra rijdt.
Letselschade is een breed begrip. Het kan gaan om lichte verwondingen, zoals kneuzingen en schrammen, maar je kunt ook ernstig en blijvend letsel krijgen. Denk bijvoorbeeld aan botbreuken, een whiplash, hersenletsel of zelfs psychische klachten, zoals een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bij sommige mensen beperkt de schade zich niet alleen tot de fysieke en mentale gezondheid, maar zijn de financiële gevolgen ook groot. De volgende kosten kunnen aardig in de papieren lopen:
Een letselschade advocaat staat jou bij van het begin van het proces tot en met de uitbetaling van de schadevergoeding. Het is belangrijk dat je iemand in de arm neemt die precies weet hoe het werkt, zodat je er het maximale uit kunt halen. De meeste zaken komen niet voor de rechter, maar als het nodig is, dan is het prettig dat je een ervaren advocaat inschakelt, iemand die echt betrokken is.